Zit sta werken

Zit sta werken; Waarom ? Alle onderzoeken zijn het er wel over eens dat afwisselend zittend en staand werken veel beter is dan de hele dag zitten. Zit-sta werken vermindert het aantal uur dat je zit en zorgt voor meer beweging! Wat zijn dan de voordelen?

  • Goed voor je gezondheid
  • Betere concentratie
  • Betere productiviteit, meer creativiteit & werkplezier
  • Minder Klachten / ziekteverzuim

Gezondheid

Zorg goed voor je eigen lichaam, want je kunt deze niet vervangen. Je werkplek daarentegen wel. Het is bewezen dat afwisseling en beweging heel belangrijk is.  Te lang zitten zorgt voor veel klachten. Lage rugklachten en hernia’s worden vaak veroorzaakt door langdurig zitten in combinatie met een verkeerde werkhouding. Zit sta werken is goed voor de bloedsomloop,voor onze spieren en gewrichten en zorgt voor beweging.

Zitsta werken - gezondheid

Concentratie

Afwisselen zittend en staand werken zorgt voor een hogere bloedcirculatie, een effectievere calorie verbranding en een hogere productiviteit omdat je beter geconcentreerd kan werken. De hele dag blijven zitten zorgt voor een steeds lagere concentratie en scherpte gedurende de dag en dit kun je doorbreken door afwisselend zittend en staand te gaan werken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het eind van de dag ook nog steeds fit en vrolijk bent.

Productiviteit, creativiteit en werkplezier

Zodra je zitten als onprettig begint te ervaren, wissel je heel simpel naar een staande positie. In plaats van rond te gaan lopen om je rug en lichaam even te ontlasten kun je gewoon doorwerken als je dat wil. Staand werken verhoogt ook de hersenactiviteit en zorgt voor meer beweging en scherpte. Zitstaspecialist.nl levert diverse producten, software en accessoires die kunnen helpen voor nog meer bewustwording en een beter gebruik van de zit sta werkplek. Creatieve ideeën krijgen meer de ruimte omdat je jezelf ook meer ruimte geeft! Bovendien sta je ook meer open voor je omgeving en samenwerking met je collega’s.

Klachten / Ziekte verzuim

Heb je lichamelijke klachten op kantoor? Zit sta werken kan er voor zorgen dat er minder lichamelijke klachten ontstaan en dat helpt mee aan een lager ziekteverzuim. Bedrijven die gebruik maken van zit-sta werkplekken laten een duidelijke vermindering zien in rug-, schouder- en nekklachten.

Waarom staand vergaderen?

Ook vergaderen kan anders! De belangrijkste voordelen van staand vergaderen zijn: – Betere verbale en non-verbale communicatie, – meer aandacht van de deelnemers,- betere samenwerking en creativiteit, – meer geconcentreerd kunnen vergaderen en minder snel afgeleid, – het is gezonder door je staat i.p.v. zit en last but not least: een snellere beslissingsvorming waardoor de vergaderingen korter kunnen duren.

staand vergaderen - zitstaspecialist.nl

Kosten en kwaliteit

Er zijn veel verschillende soorten zit-sta (vergader-) tafels te koop. Let echter bij de aanschaf goed op de kwaliteit, de verstel trajecten en product eigenschappen. Zitstaspecialist.nl heeft een uitgebalanceerd assortiment waarmee we oplossingen bieden voor elk probleem en voor bijna elk budget.

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden op het gebied van zit-sta werken?  Maak dan een afspraak met ons in ons experience center om te bekijken wat u het beste zou passen. Een eventuele proefplaatsing behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kun je zélf ervaren hoe zit-sta werken in de praktijk is.

Contact: https://zitstaspecialist.nl/contact-zitstaspecialist-nl/